Historien om Blippblopporkestern

Andreas Rimheden började sin musikaliska bana vid början av 90-talet, då han bildade gruppen Altair tillsammans med bland andra sin syster, Sophie Rimheden. De ställde upp i en musiktävling, Musik Direkt, men spelade aldrig in någon musik.

Sedan dess har han komponerat och framfört elektronisk musik av olika slag i ett antal konstellationer, bland annat dödsindustribandet Morticians, kultbandet Nervkållaps och synthpopbandet Eternity Range som även innefattade Andreas sambo, Marie Hagelqvist.

Sensommaren 2012 besökte Andreas firandet av skånska flaggans dag på ett konstgalleri i hemorten Bjärnum. Där upptäckte han glädjen och inspirationen i att sjunga på sitt eget språk och sin egen dialekt, efter att ha sett ett antal musikaliska akter framföra musik på skånska. Efter detta började han skriva enkel, romantisk och ofta ganska personlig popmusik med text på skånska. Andreas Rimhedens automagiska blippblopporkester var första idén till ett namn, men det förkortades snabbt ner till bara Blippblopporkestern.

Tidigt år 2014 gavs första skivan med Blippblopporkestern ut digitalt. Den fick titeln Elektroromantik. Sedan dess har Andreas skrivit material till en andra skiva som kommer att heta Urverk. Han har även skickat in bidrag till radio P4s tävling Svensktoppen Nästa och kommit vidare till delfinal med låten Vinternatt.

Med alla de förändringar som Sverige stått inför sedan regeringen Löfven tillträdde, beslutade sig Andreas, under sensommaren 2015, att börja använda sin musik även som ett forum för att uttrycka sina politiska ställningstagande. Musikvideon till låten Tjuvarna är det första exemplet på detta och den är en stark kritik mot det, enligt Andreas, omotiverade hat som riktas mot partiet Sverigedemokraterna och den förföljelse som många som uttryckt stöd för dem har utsatts för, däribland bloggerskan Julia Caesar. Andreas vill poängtera att han är helt emot alla former av nazism, rasism, fascism och andra förtryckarideologier.